Follow FansPage
Berita Tren
Kamis, 3 September 2026
No Result
View All Result
  • Ekonomi
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Internasional
  • Khazanah
  • Nasional
  • Ototekno
  • Pendidikan
  • Serba Serbi
  • Sport
  • Tren
  • Ekonomi
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Internasional
  • Khazanah
  • Nasional
  • Ototekno
  • Pendidikan
  • Serba Serbi
  • Sport
  • Tren
No Result
View All Result
Berita Tren
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Pendidikan

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 87: Menjawab 10 soal mengenai sekolah dengan sistem online

by Kris Dwi Antara
Januari 15, 2024
in Pendidikan
0
0
SHARES
148
VIEWS

BERITA TREN – Cek disini kamu bakalan temukan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 halaman 87 secara lengkap.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi kamu yang masih siswa tidak diperkenankan menggunakan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 halaman 87 ini untuk menjawab soal.

Karena kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 halaman 87 ini diberikan hanya untuk orang tua atau wali.

Baca Juga: Kunci Jawaban Tema 5 Kelas 3 Halaman 33: Membuat sebuah kalimat dengan kata kata sendiri..

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 87

READING COMPREHENSION

Task 3: Do the comprehension questions

Answer the following questions by referring to the text from the newspaper above.

1. What is the main problem faced by the parents?

Jawaban: The main problem faced by the parents is the online school registration system.

2. Why did the parents feel disappointed with the online system?

Jawaban: The parents feel disappointed with the online system because according to them it was disorganized and made it difficult for them to register their children for enrollment in public schools.

3. Who was rejected from school due to his/her height?

Baca Juga: Kunci Jawaban Merdeka Belajar Modul 1 Post Test Lengkap dengan Soalnya

Jawaban: Riki Setyanto’s daughter got rejected due to the minimum height policy applied by the state-run school.

4. What happened to Nuraisyah Paransa’s son?

Jawaban: Her son was initially accepted at East Jakarta public school through the public admission phase.

However, he did not re-register with that school as he wanted to shoot for a better state-run school through the local admission phase.

5. Mention some technical problems in the registration using the online system.

Jawaban: For example to Riki Setyanto’s daughter can’t register to any school because her name is still listed for schools that rejected her because of height matters.

Second, Nuraisyah Paransa’s son was rejected in the second options school because he didn’t re-register at the first school.

6. What makes the online system problematic this year?

Baca Juga: Kunci Jawaban Agama Kelas 9 Halaman 153 154 155: Menjawab 10 soal pilihan ganda mengenai Ayat Ayat di Al-Quran

Jawaban: Because this year student admission system has three phases; public admission, local admission, and third admission. So it’s becoming more complicated.

7. Why do people prefer public schools to private schools?

Jawaban: According to one parent, a lot of people have chosen public schools over private schools for financial reasons.

8. If you were one of the parents, what would you do to deal with the problems in the online system?

Jawaban: I will keep calm and not panic, then, I will ask the authorities and ask for an answer that does not harm the other party but also does not give up our rights as students and parents.

Baca Juga: Kunci Jawaban IPA Kelas 9 Halaman 45: Menjawab 10 soal pilihan ganda salah satunya mengenai medan magnet bumi…

9. What do you think about the acting governor’s response to the parents’ protests?

Jawaban: In my opinion, it’s good because it will not trigger more worried parents as they have been told to be patient and not panic, as long as the government is fixing the system.

10. If you were the acting governor, how would you respond to the parents’ concerns?

Jawaban: I would tell the head of the Jakarta Education Agency that the system should be repaired and told the parents that they should not be panic and reschedule follow-up for admission to public schools.

***

Tags: Bahasa Inggrishalaman 87kelas 12kunci jawaban

Berita Terkait

Ilustrasi perburuan peneliti kecerdasan buatan oleh perusahaan teknologi
Pendidikan

Perusahaan Teknologi China Incar Mahasiswa AI Sebelum Lulus dengan Kompensasi Rp 2,6 Miliar

by Kris Dwi Antara
Agustus 10, 2026
Kunjungan pejabat Kementerian Sosial dalam persiapan MPLS Sekolah Rakyat Terintegrasi di Banten
Pendidikan

Kemensos Gelar MPLS Sekolah Rakyat di Banten, Sediakan Pendidikan Berasrama Gratis

by Aditya Saputra
Agustus 8, 2026
Wakil Menteri Sosial Agus Jabo Priyono saat menerima laporan progres pembangunan Sekolah Rakyat dari pimpinan daerah di Jakarta
Pendidikan

Wamensos Cek Progres Pembangunan Sekolah Rakyat di Tiga Daerah

by Rizky Pratama
Agustus 6, 2026
Aktivitas belajar mengajar dan fasilitas sarana pendidikan anak usia dini di Kota Tangerang Selatan.
Pendidikan

Pemkot Tangsel Siapkan Rp4 Miliar untuk Sarana PAUD

by Rina Wijayanti
Agustus 6, 2026
Sesi diskusi dan workshop pengembangan diri dalam acara BISA Future Fest 2026 di Jakarta
Pendidikan

Salam Setara Dorong Pendampingan Pelajar untuk Perluas Akses Kuliah

by Rizky Pratama
Agustus 5, 2026
Next Post

Kunci Jawaban PKN Halaman 112 Kelas 9: Menjawab 5 soal terkait dengan berita yang sudah disediakan didalam buku..

Leave Comment
  • 4 Khasiat Wirid Sirrullah, Dzatullah, Sifatullah, Wujudullah yang Bisa Kita Ketahui Bersama

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Angka Keberuntungan Menurut Primbon Jawa Berdasarkan Hari Kelahiran, Cek DISINI

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • SIMAK! Kunci Jawaban WOW Level 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 dan 50

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Arti Biskuit 3D Teka-Teki MPLS atau MOS, Jika penasaran langsung aja deh cek disini..

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Link Nonton Isekai Meikyuu de Harem wo Episode 1 – 12 Sub Indo, Cek Disini Untuk Link Nonton Anime Resmi

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Kategori

  • Ekonomi
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Internasional
  • Khazanah
  • Nasional
  • Ototekno
  • Pendidikan
  • Serba Serbi
  • Sport
  • Tren
Berita Tren

© 2026 Berita Tren

Navigasi

  • Tentang Kami
  • Redaksi
  • Info Iklan
  • Info Karir
  • Pedoman Media Siber
  • Kontak

Ikuti Kami

No Result
View All Result
  • Ekonomi
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Internasional
  • Khazanah
  • Nasional
  • Ototekno
  • Pendidikan
  • Serba Serbi
  • Sport
  • Tren

© 2026 Berita Tren